HÜRRİYET
7 Haziran 2011 Salı
MEVSİMİNDE YİYELİM
MEVSİMİNDE YEMEK EN GÜZELİ
OCAK
SEBZE: Kereviz, Lahana;Brüksel lahanası, Brokoli, Havuç, Pırasa, Ispanak, Pazı, Kara turp, Kırmızı turp.
MEYVE: Elma, Nar, Portakal, Armut, Ayva, Greyfurt.
BALIK: Kefal, Tekir, Kırlangıç, Levrek, Morina, Yengeç, Yılan balığı, karides, Strongilos.
ŞUBAT
SEBZE: Brokoli, Brüksel lahanası, Karnabahar, Pazı, Hindibağ, Ispanak, Pırasa, Pancar, Defne yaprağı, Havuç, Turp.
MEYVE: Elma, Portakal, Muz, Armut, greyfurt, Ayva.
BALIK: Uskumru, İstavrit, Lüfer, Palamut, Tekir, Kefal, Kalkan, Midye, Istakoz, Gümüş balığı, Somon, Dil balığı.
MART
SEBZE: Ispanak, Havuç, PırasaKırmızı turp, Brokoli.
MEYVE: Elma, Muz.
BALIK: Levrek, Kalkan, Kefal, Tekir, Midye.
NİSAN
SEBZE: Taze soğan, Taze sarımsak, Bakla, Kuşkonmaz, Marul, Taze kekik.
MEYVE:Can erik
BALIK: Kalkan, Kılıç, Lırlangıç, Tekir, Barbunya, Midye.
MAYIS
SEBZE: Enginar, Bakla, Semiz otu, Madımak, Ebegümeci, Domates, Salatalık
MEYVE: Çilek, Yeşil erik, Malta eriği, Dut.
BALIK: Barbunya, Istakoz, Levrek, Tekir, Kılıç, Kırlangıç, Dil balığı, İskorpit, Pavurya, Karides.
HAZİRAN
SEBZE:Enginar, Taze patates, Taze fasulye, Bakla(ayın ortasına kadar), Bezelye, Kabak, Sivribiber, Domates, Salatalık, Kuzu ıspanak, Semiz otu, Rezene, Marul, Üzüm yaprağı, Taze soğan, Taze sarımsak, Dere otu, Dolmalık biber, Çalı fasulye.
MEYVE: Kiraz, Yeşil erik, Malta eriği, Kayısı, Şeftali, dut.
BALIK: Mercan, Levrek, Barbunya, Tekir, Pavurya, Istakoz.
TEMMUZ
SEBZE: Domates, Salatalık, Bezelye, Dere otu, Kum havucu, Taze fasulye, Kuzu ıspanak, Kabak, Patlıcan, Semiz otu, Sivri biber, Dolmalık biber, Çalı fasulye, Barbunya fasulye.
MEYVE: Kayısı, Şeftali, Kavun, Karpuz, Sarı erik, Vişne, Ahududu
BALIK: Sardalya, Barbunya, Tekir, Istakoz, Pavurya.
AĞUSTOS
SEBZE: Domates, Salatalık, Patlıcan, Dolmalık biber, Çarliston biber, Sivri biber, Taze fasulye, Barbunya fasulye, Kabak, Mısır, Kırmızı salçalık biber.
MEYVE: Kayısı,Kavun, Karpuz, Kırmızı erik, Şeftali, Vişne, Böğürtlen, İncir, Mürdüm eriği, Üzüm.
BALIK: Çingene palamutu, Kılıç, Sardalye, İzmarit, Istakoz.
EYLÜL
SEBZE: Mantar, Patlıcan, Mısır, Pazı, Biberiye, Barbunya, Kabak, Dolmalık biber, Kırmızı salçalık biber
MEYVE: Mürdüm eriği, fındık, Kavun, Karpuz, İncir, Üzüm.
BALIK: Palamut, Lüfer, Kılıç, Sardalye, Kolyoz, Kırlangıç.
EKİM
SEBZE: Mantar, Ispanak, Yer elması, Pırasa, Lahana, Kıvırcık salata, Kırmızı turp, Karnabahar, Havuç.
MEYVE: Fındık, Ceviz, Armut, Üzüm, Elma, Greyfurt, Mandalina, Muz.
BALIK: Palamut, Lüfer, İstavrit, Barbunya, Kılıç, Sardalye, Torik.
KASIM
SEBZE: Balkabağı, Kabak, Lahana, Kereviz, Pırasa, Yer elması, Havuç, Ispanak, Karnabahar, Pazı
MEYVE: Ceviz, Kestane, Üzüm, Elma, Muz, Mandalina, Nar, Armut, Kivi, Greyfurt, Trabzon hurması.
BALIK: Mezgit, Ringa.
ARALIK
SEBZE: Balkabağı,Lahana, Yer elması, Pırasa, Brüksel lahanası, Karnabahar, Ispanak, Kereviz, Havuç, Pazı, Kara lahana.
MEYVE: Elma, Mandalina, Portakal, Nar, Armut, Muz, Kivi, Kestane, Greyfurt, Ayva, Trabzon hurması.
BALIK: Yengeç, Pavurya, Levrek.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder