HÜRRİYET

6 Haziran 2011 Pazartesi

HİBEŞ


(Antalya yöresine ait meze)


MALZEMESİ:


  •  1 su bardağı tahin,
  •  2 limon suyu,
  •  2 kahve kaşığı kimyon,
  •  3 diş sarımsak,
  •  1 kahve kaşığı tuz,
  •  1 kahve kaşığı kırmızıbiber,
  •  1/2 kahve fincanı zeytinyağı,




YAPILIŞI:


  • Sarımsağı dövün. Tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, ve kimyonu bir kapta karıştırın.
  • Limon suyu ve zeytinyağını azar azar ekleyip tuzunu ilave edin.
  • Hazırladığınız karışımı servis tabağına alıp kornişon turşu ve zeytinle süsleyip servis yapın.




Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder